اگر صاحب یک کسبوکار آنلاین هستید حتما نام سرورهای ابری را شنیدهاید؛ سرویسهایی که تحولات زیادی در حوزه خدمات هاستینگ و کسبوکارهای آنلاین ایجاد کردهاند.
اگر بخواهیم یک تعریف کلی از سروی ابری (cloud server) داشته باشیم، به سرورهایی گفته میشود که در یک محیط ابری قرار دارند و از طریق اینترنت قابل دسترسیاند. در واقع با خرید سرور ابری علاوهبر این که از امکانات و منابع ذخیرهسازی ابری بهرهمند میشوید، با نسل پیشرفتهای از سرورها سروکار خواهید داشت. به عبارتی دیگر cloud server از ادغام چندین سرور تشکیل شده که تاثیرات زیادی را به همراه دارد و امکان پاسخگویی به نیاز کاربران را با سرعت و امنیت بالا و همچنین قیمت مقرونبهصرفه فراهم میکند. اما پیش از اینکه درباره تاثیرات سرورهای ابری در مارکت هاستینگ صحبت کنیم، بهتر است اشاره کوتاهی به انواع سرورهای ابری و ویژگیهای آن داشته باشیم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند
معرفی انواع سرور ابری
- سرورهای ابری عمومی (Public Cloud Servers)
این نوع سرورهای ابری به عنوان یک سرویس عمومی در دسترس است و معمولا برای مصارف و کاربردهای عمومی از آنها استفاده میشود.
- سرورهای ابری خصوصی (Private Cloud Servers)
در این مورد، سرورهای ابری به یک سازمان یا شرکت خصوصی اختصاص دارند. در واقع با خرید این نوع از سرور ابری، بیشترین سطح امنیت و کنترل برای سازمانها فراهم میشود و میتوان به کمک آن بیشترین دادهها را ذخیرهسازی کرد.
- سرورهای ابری هیبریدی (Hybrid Cloud Servers)
سرورهای ابری هیبریدی ترکیبی از سرورهای ابری عمومی و خصوصی است که به سازمانها و شرکتها این امکان را میدهند تا برخی از منابع خود را در محیط ابری عمومی و برخی دیگر را در محیط ابری خصوصی مدیریت کنند. در واقع این نوع cloud server انعطافپذیری بیشتری را در مدیریت منابع ارائه میدهد.
خرید سرور ابری؛ اساس تغییرات مارکت هاستینگ
نیاز به مارکت هاستینگ زمانی به وجود میآید که افراد و شرکتها برای اجرای برنامههای تحت وب خود به فضای ذخیرهسازی موجود در سرورها نیازمند باشند؛ دقت داشته باشید برخلاف این که cloud server مزایای زیادی را به همراه دارد اما پیش از خرید سرور ابری بررسی موارد زیر ضرورت خواهد داشت:
- تعیین نیازها و اهداف
- انتخاب شرکت ارائهدهنده سرور ابری
- انتخاب نوع cloud server
- پیکربندی و تنظیمات اولیه
- نحوه مدیریت و نظارت
- نوع پشتیبانی و ارتقاء
با این وجود میتوان نتیجه گرفت یکی از میزبان وبهایی که تغییرات بسیاری را در مارکت هاستینگ ایجاد کرده،cloud server یا سرورهای ابری است که در ادامه به بررسی این تغییرات مثبت پرداختهایم.
همانطور که گفتیم سرورهای ابری، دارای قابلیتها و امکاناتی است که به شرکتها و سازمانها کمک میکنند تا علاوهبر تضمین امنیت دادهها، عملکرد شبکهها و سیستمهای خود را نیز بهبود ببخشند؛ اما اصلیترین ویژگیهای cloud server عبارتند از:
سرعت و عملکرد بالا
یکی از جذابیتهایی که سرورهای ابری برای مارکت هاستینگ ایجاد کردهاند عملکرد بهتر و سرعت بالاتر برای وبسایتها است که به تنهایی میتواند یک قابلیت ویژه باشد. سرورهای ابری به واسطه پشتیبانی از پردازندههای قدرتمند و فناوریهای پیشرفته، امکان اجرای برنامهها و سرویسها را با سرعت بسیار بالا فراهم میکنند که این امر موجب کاهش زمان پاسخگویی به درخواستها و افزایش بهرهوری میشود.
در واقع میتوان گفت که با خرید سرور ابری، تجربه کاربری بهتر برای بازدیدکنندگان و در نتیجه بهبود عملکرد وبسایتها رقم خواهد خورد.
مقیاسپذیری و انعطاف بیشتر
یکی از ویژگیهای برجسته سرورهای ابری، انعطافپذیری بالا و قابلیت مقیاسپذیری آنها است؛ به شکلی که با خرید سرور ابری این امکان برای میزبانها و کاربران وجود دارد تا به سادگی منابع مورد نیاز خود را افزایش یا کاهش دهند. در واقع این ویژگی در مارکت هاستینگ به معنای افزایش قابلیت مقیاسپذیری است و وبسایتها میتوانند به کمک این قابلیت به سرعت با تغییرات ترافیک سازگار شوند.
امنیت بالاتر دادهها
از دیگر ویژگیهای سرورهای ابری که باعث رفع نگرانیهای اصلی در هاستینگ شده، امنیت و حفاظت از دادههای کاربران است. سرور ابری معمولاً دارای سیستمها و امکانات امنیتی پیشرفتهتری مانند رمزنگاری دادهها و نظارت 24/7 بر روی شبکه است که به آنها کمک میکند تا از دادههای خود در مقابل حملات و تهدیدات مختلف حفاظت نمایند و در نتیجه امنیت اطلاعات و دیتاها افزایش یابد.
کاهش هزینهها
یکی از اصلیترین تأثیرات سرورهای ابری در مارکت هاستینگ، کاهش هزینهها است. در واقع میزبانی ابری این امکان را میدهد تا منابع مورد نیاز برای وبسایتها به صورت انعطافپذیر افزایش یابند و در نهایت قیمتها نیز با توجه به میزان استفاده از سختافزارهای موجود، تعیین شوند. معمولاً استفاده از cloud server برای وبسایتهایی که ترافیک نامنظم و متغیر دارند مناسب است زیرا این امکان وجود دارد تا هزینههای سختافزار و نگهداری آنها به حداقل برسد و همانگونه که ذکر شد هزینههای لازم تنها برای منابعی که مورد استفاده است، پرداخت شود.
دسترسی بدون محدودیت
یکی از مزایای بزرگ سرورهای ابری، دسترسی آسان به دادهها و سرویسها از هر مکان و یا هر دستگاهی است که به اینترنت متصل باشد؛ در نتیجه این قابلیت به کارمندان یک شرکت داده میشود تا بدون محدودیت مکانی، به راحتی و از راه دور وظایف خود را انجام دهند.
پایداری و قابلیت دسترسی بالا
سرورهای ابری اغلب از تجهیزات پیشرفته و زیرساختهای مطمئنی استفاده میکنند که منجر به پایداری و قابلیت دسترسی بالا میشوند تا جایی که برخلاف مارکت هاستینگ سنتی، ضعفی در برابر عوامل خارجی مثل: قطعی برق و شبکه ندارند؛ چرا که وجود این عوامل، صددرصد منجر به بروز اختلالات دسترسی به وبسایت خواهد شد.
ضمن این که سرورهای ابری این قابلیت را دارند تا کاربران بتوانند از طیف گستردهای از نرمافزارها و ابزارهای ابری برای تحقق اهداف کسبوکار خود استفاده کنند؛ از ذخیرهسازی داده گرفته، تا مدیریت پروژهها.
مدیریت ساده و آسان
مدیریت سرورهای ابری نیز مورد دیگری است که باید انجام آن به سادگی صورت بگیرد؛ در یک توضیح کلیتر، پشتیبانی از ماژولهای مختلف، سیستم عاملهای متنوع و قابلیتهای مدیریتی پیشرفته، امکاناتی است که مدیر سایت میتواند به کمک آنها وظایف و فعالیت خود را به راحتی انجام دهد.
سخن پایانی
به طور خلاصه، تغییرات مثبتی که سرورهای ابری در مارکت هاستینگ ایجاد کردهاند، شامل کاهش هزینهها، افزایش قابلیت مقیاسپذیری، بهبود عملکرد و سرعت، امنیت بهتر و انعطافپذیری در مدیریت است که این تغییرات علاوه بر ارائه امکانات بیشتر به مشتریان و صاحبان کسبوکار، به بهبود کیفیت خدمات هاستینگ نیز کمک میکنند.
به همین دلیل، خرید سرور ابری برای میزبانی وبسایتها و مشاغل آنلاین یک انتخاب هوشمندانه خواهد بود چرا که تأثیر قابل توجهای بر مارکت هاستینگ دارد و انتظار میرود که این اثربخشی به مرور زمان نیز افزایش یابد.